Sådan kommer du fedtet hår til livs

Messed up hair

Mange kvinder bøvler med fedtet hår. Man kan se det, man kan mærke det, og det kan nemt blive et irritationsmoment for dig i hverdagen. Hvis du også er træt af, at dit hår er fedtet, er der heldigvis god hjælp at hente. Når du først kender de gode tips og tricks, er det nemt og overskueligt at få et flot og lækkert hår. Det kræver blot nogle små ændringer i din hverdag at komme det fedtede hår til livs!

Vask håret færre gange

Det første, du kan gøre, er at undgå at vaske hår hver dag. Selvom det føles som om, du vasker fedtet af hovedbund, når du vasker dit hår, er det kun en midlertidig fornøjelse. Hovedbunden har nemlig brug for fedt, og derfor producerer den endnu mere fedt hurtigere end før, fordi det er blevet vasket væk. Du kan lave en kold tyrker og prøve at undgå at vaske hår i en hel uge – på den måde vænner du dit hår og din hovedbund til, at der går lang tid mellem hver hårvask, og den vil derfor producere mindre og mindre fedt. Du kan eventuelt tage en flot hat på i de dage, hvor dit hår er ekstra fedtet og stadig ikke har vænnet sig til at blive vasket færre gange.

Giv mere fugt til spidserne end til resten af håret

Hvis du bruger balsam eller kur i hele dit hår – og især i hovedbunden – er der større risiko for, at dit hår bliver fedtet og klasker sammen. Derfor er det en god idé kun at pleje håret i de yderste spidser, hvor dit hår stort set ikke kan blive fedtet.

Brug hårprodukter uden olie

Det er bedst, hvis du undgår fedtede hårprodukter, der indeholder forskellige olier. Du kan blandt andet prøve at sætte din frisure med hårspray i stedet for voks. Derudover kan du med fordel lade være med at bruge plejende produkter – som for eksempel hårolie – i hele håret, men kun anvende det i de yderste spidser.

Undgå at pille ved dit hår

Det lyder måske mærkeligt, men dine fingre afgiver faktisk en del fedt, når du kører dem gennem dit hår flere gange dagligt. Det er en dårlig vane, og du vil i langt mindre grad opleve fedtet hår, når du først har vænnet dig til at holde fingrene væk.

Børst dit hår sjældnere

Når kører din børste gennem håret, fordeler du en masse fedt fra hovedbunden og ud i håret, så hovedbunden begynder at producere nyt og endnu mere fedt. Derfor vil du opleve mindre fedtet hår, hvis du skruer ned for børstningen. Selvfølgelig skal du stadig børste håret, når det filtrer, men det er smart at gøre det så sjældent som muligt.

Skift betrækket på din hovedpude

Dit hovedpudebetræk samler på fedt og sved fra din hovedbund, og det fedter dit hår til hver eneste nat, når du lægger dit hoved på hovedpuden. Hvis du skifter hovedpudebetrækket oftere, slipper du for, at dit hår bliver optager en masse fedt fra hovedpuden.

Tørshampoo er smart

Hvis du stadig ikke helt kan undgå fedtet hår, kan du skjule det værste med tørshampoo, som fås i mange forskellige udgaver. Du sprayer det i din hårbund og masserer det ind, så dit hår vil se lækkert og nyvasket ud.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*